o-nama-tamburasi-adio

Kada su po sredi najbolji orkestri za svadbe, bend “Adio” je najverovatnije trenutno vodeći tamburaški orkestar na ovim prostorima kada se traži dobra i profesionalna muzika za slavlja, proslave i svadbe. Novi Sad, Beograd, Zemun, Kraljevo, Niš i mnogi drugi gradovi i mesta su neprestano dugi niz godina unazad domaćini naših svirki.

Osnivanje Tamburaškog benda “ADIO”

Tamburaški orkestar „Adio“ je na inicijativu Zvonka Gubrinskog i Mirka Vujkova osnovan 1991 godine, i namena mu je bila popuna redova „Titelskih Tamburaša“ , benda koji je u to vreme harao lokalnom tamburaškom scenom.

Tamburaški orkestar „Adio“ se 1994. godine priključuje AKUD-u „Jovan Popović“ iz Titela, u čijem sastavu i danas funkcioniše. Samostalno i pod okriljem AKUD-a naš orkestar je prokrstario celu Evropu. Za nama su mnogobrojna gostovanja u Poljskoj, Bugarskoj, Rumuniji, Nemačkoj, Mađarskoj, Švajcarskoj, koja su nam i danas draga uspomena. Naravno, ni zemlje u okruženju nismo zaobišli, tako da su Bosna, Makedonija, Hrvatska i Slovenija lepi pasusi u našem muzičkom radu.

Vremenom je tamburaški orkestar „Adio“ preuzeo primat na lokalnoj tamburaškoj sceni i postavio temelje višegodišnjoj uspešnoj saradnji sa lokalnim tamburašima: „Zlatni Dečaci“ (Titel), „Titelski Tamburaši“ (Titel), „Žute Dunje“ (Novi Sad), „Ikaros“ (Titel), „Zlatni Fijaker“ (Futog), „U Društvu Boema“ (Novi Sad), „Boemi“ (Novi Sad), Zrenajnin, Beogradski Tamburaši (Beograd).

Danas, posle više od dve decenije neprekidnog rada, tamburaški orkestar “Adio” ima 6 stalnih članova, i nekoliko pridruženih koji prema zahtevima konkretne situacije upotpunjuju orkestar.

Stalni članovi tamburaškog orkestra

 • Savić Milan – harmonika
 • Rošul Sava – A bas prim
 • Savić Živojin – kontra
 • Vučan Goran – begeš
 • Maletin Milenko – bubnjevi
 • Zoran Matić – harmonika
Savić Milan (harmonika)

Savić Milan (harmonika)

Veliki poznavalac narodne i folklorne muzike, korepetitor i šef orkestra AKUD-a “Jovan Popović”, pre svega perfekcionista i kao takav rak-rana toncima, koreografima i pevačima.

Rošul Sava (vokal i A bas prim)

Rošul Sava (vokal i A bas prim)

Jedan od osnivača Tamburaškog orkestra “Adio”, 5-ta generacija muzičara, jedno vreme šef tamburaške sekcije u AKUD “Jovan Popović”, živa enciklopedija pesama i osoba za kontakt u orkestru.

Savić Živojin (vokal i kontra)

Savić Živojin (vokal i kontra)

Takođe jedan iz originalne postavke tamburaškog orkestra “Adio”, idejni tvorac svih ujdurmi i šala na svirkama, poznavalac širokog spektra instrumenata i svih muzičkih žanrova.

Vučan Goran (begeš)

Vučan Goran (begeš)

Najveći bluzer medju tamburašima ili najveći tamburaš medju bluzerima, član većine rok i bluz orkestara na ovim prostorima, preko “Digili Band”-a i “Zlatnih Dečaka”, nekim čudom završio je u našem orkestru…

Maletin Milenko – Mile (bubnjevi)

Maletin Milenko – Mile (bubnjevi)

Najnovije pojačanje u nasem orkestru, uvek nasmejan, majstor bubnjeva, perkusija i ostalih zvrčli. Još jedan iz čuvene porodice Maletin, rodjeni brat višestrukog pobednika Zlatne Tamburice i doajena tamburaške muzike Todora Maletina – Mačka Toše. Neizostavan sastojak svake vrhunske žurke kada svojim bravurozama podigne atmosferu do usijanja.

Zoran Matić (harmonika)

Zoran Matić (harmonika)

Najnovije pojačanje u našem orkestru kako bi donekle popravili prosek godina, majstor harmonike uvek nasmejan i spreman za šalu.

 

Pridruženi članovi tamburaškog orkestra

 • Kuručki Miodrag – Kačket – harmonika
 • Urban Janoš Janči – A bas prim
 • Prgonjić Dragan – harmonika
 • Radukin Dragan – A bas prim
 • Jankov Mirko – gitara
 • Todor Maletin – Toša – Vokal
 • Tomašev Milan – harmonika
Urban Janoš – Janči (A bas prim)

Urban Janoš – Janči (A bas prim)

Čuveni zrenjaninski instrumentar i graditelj instrumenata, a takodje i multidisciplinarni muzičar i poznavalac širokog spektra žičanih instrumenata. Janči je i jedini na ovim prostorima koji ima Diplomu Peštanske Akademije za Graditelje Gudačkih Instrumenata.

Kuručki Miodrag – Kačket (harmonika)

Kuručki Miodrag – Kačket (harmonika)

Vanserijski harmonikaš i poznavalac muzike, profesor muzičkog obrazovanja, osnivač Kačket Benda – legenda muzike u Banatu.

Prgonjić Dragan “Prga” (harmonika)

Prgonjić Dragan “Prga” (harmonika)

Apsolutni sluhista, vanserijski muzičar sa najširim muzičkim obrazovanjem i repertoarom, poštovan i cenjen saradnik mnogim poznatim imenima sa naše estrade.

Radukin Dragan (A bas prim)

Radukin Dragan (A bas prim)

Jedno od imena u usponu na našem muzičkom nebu, iz porodice sa dugom muzičkom tradicijom, inače u stalnoj postavci u “U Društvu Boema”, pravi veseljak i majstor za atmosferu…

Mirko Jankov (gitara)

Mirko Jankov (gitara)

Mirko Jankov, profesor u zrenjaninskoj muzičkoj školi, bivši član Orkestra za svadbe i sahrane, osnivač čuvenog zrenjaninskog tamburaškog orkestra Bečkerek, pokretač i član Kačket benda.

Todor Maletin – Toša (vokal)

Todor Maletin – Toša (vokal)

Čuveni vojvođanski kantautor i jedan od najboljih vokala na našim prostorima, dvostruki pobednik i višestruko nagrađivani učesnik festivala „Zlatna Tamburica“ u Novom Sadu, dobitnik nagrade stručnog žirija festivala „Melos“ u Vrnjačkoj Banji, Pobednik festivala na Zlatiboru . Osnivač i frontmen „Mačak Toša Bend“-a. Ekspert na polju vojvođanske tradicije i muzičke kulture.

Tomašev Mića (harmonika)

Tomašev Mića (harmonika)

Učenik Novice Negovanovića, prva harmonika u “Cipiripi Band”-u, enciklopedija narodne i folk muzike, inače jedini Banaćanin među nama.

 

Ako Vam trebaju tamburaši za diplomski, proslave, rođendane, venčanje ili bilo koji drugi vid slavlja, bend “Adio” je tu da sve Vaše goste uveseli i maksimalno oraspoloži. Tu smo da Vam izađemo u susret u vezi svega. Ozvučenje, muzički repertoar ili način na koji ćemo biti obučeni samo su neke od stavki gde možemo ispuniti neke Vaše specijalne prohteve i želje.

Pozovite nas i o svemu ćemo se najlepše dogovoriti.